Taiteilijat 2017

ARS KUVANSIN TAITEILIJAT 2017Sonja Harala on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan Amattikorkeakoulusta 2013 ja ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi 2017. Häntä kiinnostaa ihmisen, taiteen ja luonnon vuorovaikutus. Esillä olevat valokuvat ovat hänen kuvataideterapian lopputyöstään. Vanha kirkonpenkki matkasi 3000 km Haminasta Norjan Jäämerelle ja takaisin.  Matkan varrella huolellisesti valituissa 9:ssä kauniissa paikassa yhteensä 16 ihmistä teki kuvataideterapeuttisen harjoituksen penkillä istuen.


Ella Kettunen on Lappeenrannassa asuva kuvataiteilja. Hänen  päämateriaalina ja -mediana on puu. Kettunen tekee enimmäkseen puupiirroksia ja puuintarsiaa. Kuvakieli on usein hyvin pelkistetty ja usein itsestäänselvän oloinen, mutta juuri siten antaa mahdollisuuden katsojalle pohtia kuvaa ja löytää siitä useita ulottuvuuksia.

Annamari Kinnunen (s.1989) on savonlinnalainen kuvataiteilija. Hän työskentelee grafiikan, maalauksen ja installaation parissa. Viime aikaisissa teoksissaan Kinnunen on pyrkinyt havainnoimaan arjen asioita ja ilmiöitä, sekä alati muuttuvaa yhteiskuntaa.
Veera Launonen (s.1989) ja Ilkka Martti Kivelä (s.1981) ovat kuopiolainen taiteilijapariskunta. He työskentelevät yhdessä liikkuvan kuvan ja äänen parissa. Teoksissa tarkastellaan yksilön toimintatapoja suhteessa ympäristöön ja ihmissuhteiden rakentumiseen. He käsittelevät teostensa kautta subjektiivisia kokemuksia, sekä minä-kuvaan liittyviä kysymyksiä. Launonen&Kivelä ovat osallistuneet useisiin jurytettyihin ryhmänäyttelyihin, sekä pitäneet yhteisiä näyttelyitä vuodesta 2014 lähtien.

Kukka Pitkänen on hämeenlinnalainen kuvataiteilija joka työskentelee useimmiten grafiikan ja piirustustekniikoiden parissa. Grafiikan tekniikoista häntä kiehtoo tällä hetkellä eniten puupiirros. Pitkänen on käsitellyt aiemmissa töissään mm. liikettä, muutosta ja hetkellisyyttä. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut kuvaamaan näitä aihepiirejä erityisesti luonnon kautta; juuret, rihmastot ja veden pinnan kuviot saavat nyt ilmenemismuotoja hänen teoksissaan.


Juho Sihvonen (s.1989) on savonlinnalainen sarjakuvataiteilija. Hänen teoksissaan on usein viittauksia populaarikulttuuriin, jotka nivoutuvat arkisiin ympäristöihin. Sihvonen käsittelee aiheitaan tarinallisesti ja yhdistelee ilmaisussaan mm. sarjakuvakerronnasta tuttuja elementtejä.